VERWACHT | Veilig voedsel (4e druk)
Veilig voedsel is een boek dat niet mag ontbreken op de lijst van studenten Voeding & Diëtetiek. Het geeft op heldere wijze inzicht in de factoren die een rol spelen bij de bereiding van veilig voedsel met een focus op de microbiologische kant. Daarnaast gaat het boek ook in op wetgeving en voedselveiligheidssystemen.
Alle denkbare onderwerpen gerelateerd aan voedselveiligheid komen in dit boek aan bod, zoals de groei van micro-organismen, besmetting, bederf, voedselinfecties en/of -vergiftiging, pathogenen, reiniging en desinfectie en de omgang met voedselveiligheidssystemen. Verder worden ook de belangrijkste chemische factoren besproken (waaronder natuurlijke gifstoffen en bestrijdingsmiddelen) en de mogelijke fysieke verontreinigingen van voedsel zoals stukjes glas, metaaldeeltjes en stukjes rubber.
Nieuw
- Het onderdeel HACCP is uitgebreid.
- Elk hoofdstuk bevat een casus waarbij de verschillende uitstroomprofielen van de studenten Voeding & Diëtetiek aan bod komen.
- De praktijkvoorbeelden zijn geactualiseerd.
- Ieder hoofdstuk bevat een definitiekader met de belangrijkste begrippen en definities.
- Achter in het boek bevindt zich een integrale begrippenlijst.
- Het register is volledige geüpdatet.
- Bij het boek hoort een website met o.a. een online versie van het boek
Benieuwd of het interessant is voor jouw onderwijs? Vraag een docentexemplaar aan: